El Pessebre Monumental sobre taula i la seva història

L'any 1986 i després d'uns anys sense activitat, es tornen a reunir un grup de pessebristes, la majoria d'ells havien estat col·laboradors de muntatjes anteriors, i decideixen rependre la tasca de que Parets tornés a tenir pessebre. Entre els components del grup fundador de l'Agrupació de Pessebrista de Parets hi ha: Esteve Mas Díaz; Joan Olivé; Joan Palou; Joan Ramón i d'altres.

Dirigit per Esteve Más, el Pessebre Monumental s'ha construït l'espai cobert de sota la Plaça de la Vila , segons el muntatge, por arribar fins els 300 m2. Està fet sobre una taula muntada a diferents nivells, envoltada d'una estructura fixe amb grans finestres per poder apreciar tots els detalls, cada any es desmontat en la seva totalitat, excepte l'estructura que el soporta. Tambè té instal·lada una passarel·la a tot el voltant perquè els nens el puguin veure sense problemes.

Per fer-vos una idea del pessebre, us direm que necessitem uns 12.000 kgs. de sorra fina i rocalla, 3.000 kgs de pedra natural, 1.500 kgs. de suro, 25 a 30 sacs de guix, palets de fusta, arpilleres de sacs, entre 800 i 900 figures de diferents mides, herba natural amb terra, branques seques, etc.

Les figures les comprem al tradicional mercat de Santa Llucia, procedents de Murcia, Olot, Madrid.